Haluatko virittää joulunviettoasi upeammaksi?

Kaikkiin juhlapyhiin liittyy oma kokoelmansa erityispiirteitä ja perinteitä, niin hyvässä kuin pahassa, mutta mikään tuskin voittaa joulua ja sen pitkää odotusta, kysyttiinpä asiaa sitten lapsilta tai aikuisilta. Erityisesti lapsilla tuntuu olevan kyky antaa mielikuvituksen liitää jo hyvissä ajoin, eikä siitä ole enää pitkä matka varsinaiseen joulunodotukseen. Niin kouluissa kuin päiväkodeissa laitetaan joulukoristeita, ja nurkissa kuiskitaan sekä joululahjatoiveita että veikkauksia pakettien sisällöstä.

Mitä lähempänä joulu on, sitä suuremmiksi odotukset kasvavat. Ja kun joululahjamarkkinat käyvät ajankohtaiseksi, on pikkutonttujen vaikea pysyä paikoillaan. Aikuisena voi järjestää lapsille monenlaista tekemistä, jotta odotus ei käy pitkäksi, esimerkiksi ottamalla heidät mukaan valmisteluihin. Joulukoristeiden ja -herkkujen esillepano on aina juhlan hetki, ja samalla se voi olla koko perheen yhdistävää tekemistä.

Jos haluaa virittäytyä joulunodotukseen hieman enemmän ja samalla huomioida juhlapyhiä muutenkin kuin yhteen kokoontumalla, voi vetää muitta mutkitta tonttulakit päähänsä. Tai ehkä jopa matchaavat rumat jouluneuleet? Mieti miten mukavaa on istahtaa joulupöytään, jossa liinakin on samaa kuviota. Näin ei pelkästään luoda yhteenkuuluvuutta perheeseen vaan otetaan myös ilo irti mahdollisuudesta pukeutua hauskasti vuodenajan mukaan, ja mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin koko perheen jouluneuleet.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post