Joululahjat budjetilla - edulliset lahjavinkit

Joulukuu on vaativaa aikaa lähes kaikille suomalaisille lompakoille. Jotkut sanovat, että suuri perhe on siunaus, mutta toiset saattavat kohdata päinvastaisia päätelmiä jouluostoksilla. Sen lisäksi, että joululahjoihin uppoaa rahaa, voi niiden keksiminenkin olla melkoinen tehtävä. Ei hätää, me laitamme jakoon parhaat lahjavinkkimme, joiden kanssa budjetti ei karkaa käsistä!

Edullisimmat lahjat teet omin käsin

Jos joulun alla ei ole aavistustakaan, mitä antaa lahjaksi, eikä rahapussikaan varsinaisesti pullistele, tulee paras joululahjavinkkimme tässä - omat kädentaidot peliin! Mutta mitä pitäisi siis tehdä, jotta lahja olisi saajalleen sopiva mutta edullinen eikä vaatisi kuitenkaan mitään amerikantemppuja…?

Ehdotuksemme on, että laita kasaan jouluneule, jonka voit antaa lahjana. Ehkä innostut jopa tekemään useamman matchaavan, jolloin voit kerralla ruksia pitkän pätkän joulun ostoslistaa hoidetuksi! Lahjaneuleen tekeminen ei neuvoillamme vaadi välttämättä hirveästi taitoja. Tarvitset vain vanhan (tai halvan ja uuden) neuleen joulun väreissä, vähän liimaa ja sopivasti hauskoja koristeita. Esimerkiksi kankainen lumiukko, joulupalloja tai vaikka LED-valoja, jos tavoitteet ovat korkealla. Tässä vain mielikuvitus on rajana. Näin toteutetut jouluneuleet ovat erittäin “in” juuri nyt, ja niistä muodostuu vastaanottajaa varmasti ilahduttava lahja.

lahjoja

Paljon pikkurahalla – osta lahjat joulun jälkeen

Jos haluat todella venyttää penniä, ja nyt puhutaan ihan kunnon säästöistä, lähdet tietenkin lahjaostoksille joulun jälkeen. Silloin kaikki on alennuksessa, ja erityisen paljon säästöä on mahdollista saavuttaa joulukoristeiden ja muiden joulutarvikkeiden kohdalla. Voisiko tämä olla ajankohtainen lahja ensi jouluna. Varsinkin jos tavoitteena on arvokkaiden lahjojen antaminen, kannataa esimerkiksi polkupyörä hankkia, kun pyöräilykausi on paketissa, tai vastaavasti sukset silloin, kun lumet ovat juuri sulaneet. Tarjolla on laatutavaraa 40-50 prosentin alennuksella normaalista vähittäishinnasta, ja tällöin on mahdollista järjestää isompikin lahja ilman, että se maksaa mansikoita.

Muita vinkkejä omatekoisiin joululahjoihin

Jos olet todellakin se luova tyyppi, löytyy vaihtoehtoja itse tehtäväksi vaikka millä mitalla. Tähän liittyen suosittelemme netin ja blogien kahlaamista inspiraation etsimiseksi. Millaisia lahjoja muut ovat kehittäneet? Melko helppoja ideoita ovat esimerkiksi kynttilät, joulukoristeet, kotitekoiset piparit ja karamellit, valokuva-albumit (hinta riippuu toteutuksesta) ja niin edelleen. Joululahjojen tekemiseen voi jopa aktivoida mukaan lapsia, jolloin tarjolla on koko perheen hauska askarteluhetki. Koska mukava laatuaikahan jouluun liittyy, jos jokin. Ja sitä helpommin siihen voi virittäytyä, mitä vähemmän joululahjaostoksista on stressattava.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post