Joulun tärkeimpiä ihmisiä

Oletko sinä tai joku ystävistäsi yksi heistä, jotka viettävät joulun töissä? Nyt puhutaan tärkeistä tekijöistä, joita ilman yhteiskunta ei pyöri, vaikka moni meistä saakin vaihtaa juhlapyhien aikaan vapaalle. Tällä kertaa blogipostauksemme on siis omistettu kaikille joulun aikaan työskenteleville ihmisille. Muistutamme siis, että juuri ja nimenomaan heitä pitää hemmotella, ja annamme omat vinkkimme siihen!

koristeltu

Palomiehen ja poliisin tehtävät ovat tietysti niitä kaikkien lasten ihailemia sankarirooleja, mutta lisää sankareita löytyy jouluisin myös sairaaloiden ja terveyskeskusten tehtävistä. Toisaalta esimerkiksi kadut on aurattava kinoksista, joten monenlaiset huoltotehtävätkin tarvitsevat tekijänsä – myös jouluna, jotta joulupukin reitti koteihin on kunnossa! Mikäli joulun aikaan iskee lumimyrsky, saatetaan myös sähkömiehiä kaivata tehtäviinsä lyhyellä varoitusajalla. Eivätkä joulun pyhinä auki olevat ravintolatkaan itsestään toimi. Lista on pitkä, mutta tärkeä, joten edellä mainitut olkoot vain esimerkkejä. Mikäli kuulut joukkoon, tai tunnet jonkun jouluisin työskentelevän, tiedät varmasti mistä on kyse. Monilla aloilla tekijöitä tarvitaan silloin, kun suurin osa Suomesta lomailee.

Kaikeksi onneksi suomalaiseen joulunviettoon kuuluvat myös pikkujoulut, joista jokainen voi tehdä oman näköisensä. Ja voihan niistä tehdä myös ystävän näköiset! Joulun töissä viettävää ystävää voit siis ehdottomasti muistaa järjestämällä hänelle sitäkin mehukkaammat pikkujoulut. Onhan hän nyt vähintään ne ansainnut! Mikäli pikkujouluihin usein liitettävä bilettäminen ei ole se juttu, ei hätää, hypätään miettimään laatikon ulkopuolelle. Pikkujouluista voi hyvin rakentaa kunnon hemmottelupäivän, esimerkiksi kylpylän tai mukavan laivaristeilyn muodossa. Tai voihan pikkujouluista toteuttaa vaikka urheiluhenkiset. Puolimaraton tonttulakissa? Aika tonttua, mutta jos ystäväsi on vannoutunut juoksija ja pöhkön huumorin ystävä, on tässä jo puolet suunnitelmasta valmiina. Oli miten oli, tärkeintä on se, että hemmottelun kohde tulee hemmotelluksi. Vielä yksi hauska ominaisuus pikkujouluissa on se, että joissain tapauksissa niiden viettäminen joulun jälkeenkin on aivan etiketin mukaista. Itse asiassa tämä on yleistä ravintola-alalla työskentelevien parissa, mutta eiköhän tätäkin kikkakolmosta voi tarpeen vaatiessa lainata. Entä jos joulun työntekijä olet sinä, eikä kukaan ystävistäsi? No, ei muuta kuin vihjailemaan: voit vaikka linkittää heille tämän blogipostauksen inspiraatioksi!

Joulun työmyyriä voi hemmotella tietenkin myös lahjoin. Vaikka lomalle ei juhlapyhinä välttämättä pääsekään, voi vapaista hetkistä tehdä sitäkin laadukkaampia ja jouluisempia. Siihen parhaat eväät tarjoaa tietenkin pehmoinen jouluneule, kunnon ugly christmas sweater, jonka muhkeaa muotoa koristavat hassut kuviot. Hemmotellaan siis joulun sankareita myös nautinnollisin lahjoin!


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post