Jouluna treffeille, tietenkin!

Joulu on monenlaisen lämmön ja läheisyyden juhla, mutta uuden rakkauden etsimiseen se ei välttämättä ole tunnetuin vaihtoehto. Tällä kertaa esittelemme, miksi joulun voimaa ei missään nimessä tule aliarvioida siinäkään suhteessa. Joulu tarjoaa nimittäin vuoden upeimmat puitteet uusille kohtaamisille, kun vain tartut toimeen. Still single, ready to mingle? Tehdään joulusta vuoden romanttisin juhlapyhä!

romantiikkaa

Joulua todellakin vietetään tyypillisesti perheen ja sukulaisten kanssa, mutta rakkaudennälkäiselle sinkulle ei tieteenkään ole optimaalista käyttää aivan koko juhla-aikaa näin. Treffeille voi hakeutua myös jouluna, eikä se ole lainkaan hullumpi idea. Tästähän monet joululauluhititkin vihjailevat. All I want for Christmas is you! Myös useampi romanttinen komedia sijoittuu sopivasti jouluun, joten tunnelmaan virittäytymiseen löytyy reilusti aineistoa.

Yksi joulutreffien klassikkotilanteista on tarjolla, kun juhlapyhien aikaan vieraillaan vanhoilla kotiseuduilla. Mikäli seuraa mielii, kannattaa sukulaisille tarkoitettujen lahjojen lisäksi reissuun mukaan ottaa myös älypuhelimeen ladatut deittiapplikaatiot. Tarjolla onkin tilaisuus viritellä kenties vanhoja liekkejä muista paikkakunnalta kotoisin olevista ikätovereista. Ehkäpä matkasi suuntautuu suurkaupungin melskeestä rauhallisemmille seuduille – tai päinvastoin, ja luvassa on hyvinkin kiinnostavia ajatustenvaihtoja oman kuplan ulkopuolella!

Joulun romantiikannälkään vastaavat osaltaan myös pikkujoulut, joissa toiminta on usein suorempaa. Toiset näkevät kenties pikkujouluissa uhkia, mutta villinä sinkkuna ne kannattaa ottaa mahdollisuuksina. Pikkujoulukausi alkaa sopivasti niin varhain loppuvuodesta, että parhaassa tapauksessa kohtaamisista ehtii kehkeytyä vaikka mitä ennen varsinaisia juhlapyhiä. Tarina kertoo, että uusia sulhoja ja morsiamia on sukulaisille jo joulupöydässäkin esitelty.

Joulun treffeihin ikimuistoista sisältöä tarjoavat lämpimät glögit, ehkäpä luisteluretket iltapäivässä, ja koristevaloissa paistattelu. Hauskat treffit voi rakentaa myös joululahjashoppailun ympärille. Mikäli shoppailu on erikoisalaasi, voit hyvin kohdata saman mielisen deitin kaupunkisi upeimmassa tavaratalossa. Toisaalta, sama pätee myös tilanteessa, jossa shoppailu on melkoinen vaiva eikä lainkaan helppoa ja vaivatonta. Oli kyseessä sitten ilo tai piikki lihassa, voi molemmista löytää yhdistäviä tekijöitä!

Joulussa parasta on ihmisten välittömyys, mutta myös se, että välipäivinä monilla todella on vapaata. Treffeille on helppo löytää aikaa, vaikkapa useammillekin, eikä deittienkään kalenterissa välttämättä ole tunkua. Toisaalta, joulun sukulointikeskeisyys tarjoaa helppoja tekosyitä, mikäli treffeiltä on karattava kesken kaiken syystä tai toisesta. ”Sulo-setä on tulossa yllätyskylään, pakko mennä!” Kenellepä ei joskus kävisin näin?

Treffit voi tietysti aina koristella jouluneuleilla, ja tästä päästäänkin joulun parhaaseen treffivinkkiin. Kunnon ugly christmas sweater tarjoaa hyvän jäänmurtajan, jolla lähteä tutustumaan uuteen ihmiseen. Tilanteeseen sopiva jouluneule on siis yksi joulutreffien tärkeimmistä varusteista!

Jouluiset deittailut eivät ole suinkaan uusi ilmiö. On sitä osattu ennekin! Tapaninpäivän perinteisiin on vanhastaan kuulunut kylänraitteja pitkin huristelu ja huviajelu, jonka yhteydessä on lempikin herännyt. Pohjanmaalla pojat ovatkin aikoinaan lähteneet pyytämään lankaa tytöiltä, ja mieluisimmat vierailijat saivat sitä eniten. Lankoja vertaillen yritettiinkin selvittää, kuka olisi potentiaalisin kumppani. Tapaninpäivä on aikoinaan ollut myös erityisen suosittu hääpäivä, ja joillain alueilla joulun aika oli suorastaan suosituin aika naimisiin menolle. Mutta se onkin jo toinen tarina, josta voit lukea enemmän Wikipediasta.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post