Jouluneuleet ovat saaneet oman päivänsä

Lähes kaikelle on olemassa oma päivänsä, joten miksi jouluneuleet muodostaisivat poikkeuksen kalenterissa?`Toistaiseksi tämä alun perin nimellä «National Ugly Christmas Sweater Day» tunnettu juhlan aihe ei ole kovin hyvin tunnettu Suomessa, mutta kun yhä useampi suomalainen hankkii itselleen uuden jouluneuleen joka vuosi, on pian riittävästi syytä ottaa koppi tästäkin. Kansainvälinen jouluneulepäivä osuu vuosittain joulukuun kolmanteen perjantaihin, mikä vuonna 2018 tarkoittaa perjantaita 21. joulukuuta. Ei muuta kuin parasta jouluneuletta ylle!

- Yhä suositumpi ilmiö

Ei ole epäilystäkään etteivätkö jouluneuleet olisi tulleet jäädäkseen. 2000-luvun myötä ”rumat jouluneuleet” ovat saaneet hurjasti näkyvyyttä maailmalla, ja päivästäkin on tullut niin suosittu, että sen avulla toteutetaan hyväntekeväisyyskeräyksiäkin. Tarkoitamme tietysti, että jouluneuleisiin voi pukeutua vaikka joka päivä joulukuun aikana, mutta kyllähän nämä puserot ansaitsevat oman päivänsä, jolloin kaikkien “kuuluu” pukeutua teeman mukaan - mikä sen hauskempaa? Kuulostaa kaikkien aikojen perjantailta konttorilla, kun kaikki laittavat kravatin naulaan vetävät päälleen rennon jouluneuleen.

Suomessa saattaa olla ehkä parempi kertoa työkavereille etukäteen, että tarkoitus on ilmestyä tiettynä päivänä jouluneuleissa töihin. Mikäli kukaan muu ei ole päivästä tietoinen, saattaa hilpeitä hetkiä seurata siitä, että olet ainoana työntekijänä joulukuusenvihreässä neuleessa, jonka etupuolella vilkkuvat LED-valot.

luminenpäivä

Mitä jouluneulepäivänä tehdään?

Jouluneulepäivän vietto on juuri niin yksinkertaista kuin miltä kuulostaa – kannat vain neulettasi ylpeydellä ja toivot, että muutkin ympärilläsi ovat mukana. Voit toki toteuttaa neuleen itse, ja tehdä tästä vuosittaisen perinteen, jossa esittelet aina viimeisintä mestariteostasi. On todellakin kannustuksen arvoista, jos joku hyödyntää päivää hyväntekeväisyysjärjestöjen tukemiseen, kuten Iso-Britanniassa on tehty. Koska päivä on melko uusi meillä Suomessa, on tarjolla mahdollisuuksia soveltaa, ja vaikuttaa itse sen lanseeraukseen!

Ainoa “virallinen sääntö” jouluneulepäivää koskien on, että neuletta tulee käyttää koko päivän ajan. Monelle tämä tarkoittaa, että riemunkirjavaa tekelettä ulkoilutetaan bussissa, töissä, päivällisellä ja ehkä jopa after work -kaljoilla. Ja jos illalla on luvassa pikkujouluja – onhan sentään perjantai – on vaatevalinta jo tehty. Ei poikkeuksia, ei tekosyitä. Meno on kuin haalariopiskelijoilla vappuna. Toivottavasti innostut jouluneulepäivästä yhtä kovasti kuin me, sillä mielestämme tälle juhlalle on ehdottomasti paikkansa myös suomalaisissa kalentereissa.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post