Jouluneuleita tarjolle

Muutaman vuoden aikana jouluneuleista on tullut varsinainen ilmiö Yhdysvalloissa. Tässä postauksessa otetaan tarkempi katsaus yhteen suurimmista jouluneulekaupoista ja -tuottajista.

“Huomasin ilmiön ensimmäistä kertaa vuonna 2011, kun jouluneuleteemaiset kotibileet yleistyivät”, kertoo Fred Hajjar, UglyChristmasSweater.com -sivuston perustaja.

Detroitissa sijaitseva toimija on yksi suurimmasta jouluneuleiden myyjistä ja tuottajista.

“Näin, että jouluneuleita myytiin eBayssa 100-300 dollarin kappalehintaan”, kertoo Hajjar, joka on aikaisemmin pyörittänyt valoukuvaustehosteiden verkkomyyntiä. Sillä hetkellä hän päätti laittaa panoksensa näihin rumiin neuleisiin, joita kaikki himoitsivat.

paketti

Jouluneuleet kovassa kurssissa

Veljensä Markin kanssa hän lanseerasi verkkosivuston ja -kaupan vuoden 2012 lopussa. Ensimmäisen vuoden myynti ylitti 40 000 dollaria. “Saimme toiminnan käyntiin myöhässä, ja meillä oli varsin rajallinen inventaario”, kertoo Hajjar.

Seuraavana vuonna tulot kasvoivat yli 200 % ja vuonna 2015 he myivät rumia jouluneuleita yli 5 500 000 dollarin arvosta! He työllistävät 30 kokopäiväistä- ja 20 sesonkityöntekijää.

Trendit elävät

Alkuperäinen jouluneuleiden idea oli retroilu, jossa tavoiteltiin isoäidin neulomaa ulkoasua. Mutta viime vuosina asiat ovat edenneet, ja neuleista on tullut toisaalta hurjempia, toisaalta arkipäiväisempiä. Nyt mennään 3D-neuleissa, valo- ja ääniefekteissä sekä oikeilla joulukoristeilla varustetuissa puseroissa. Vain mielikuvitus on rajana!

Lisäksi yhä useammat yritykset ovat teettäneet omia jouluneuleita logollaan tai tunnuslauseellaan. Esimerkiksi viime vuonna Uber hankki yli 500 neuletta käyttöönsä.

Veljekset eivät osaa arvioida, miten pitkään ilmiö jatkuu, mutta he ovat saaneet yllättyä joka vuosi trendin nopeasta kasvusta, joka on näkynyt myös liikevaihdossa.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post