Näin toteutat ruman jouluneuleesi itse

Vaikka jouluneuleiden tarjonta alkaa olla kohtuullisen kattavaa, on omien vaatteiden koristelussa edelleen sitä jotain. Arkikäyttöön tarkoitetun neuleen tekeminen ei välttämättä ole helppoa, mutta jouluneuleiden kohdalla vallitsevat omat säännöt. Tarkoitushan on joka tapauksessa, että neule on ”ruma”, kuten perinteen nimikin velvoittaa, eikä mitään tarkkoja määritelmiä koristelusta ole olemassa. Me kerromme, miten toteutat itsellesi oman jouluneuleen – helposti ja edullisesti!

Aloita halvasta, yksinkertaisesta ja tylsästä neuleesta

Jouluneuleen toteuttamisen lähtökohta on tietysti itse neule. Sen tulisi olla mahdollisimman tasainen, eli mieluusti yksivärinen ja mahdollisesti vähän tavallista kokoasi reilumpi, tietysti kaikkein mieluiten väriltään punainen tai vihreä. Värivalinta on toki itsestäsi kiinni, mutta muistathan, että ulkoasussa pyritään jouluiseen. Mikäli sinulla ei ole ylimääräistä neuletta valmiina, löydät varmasti halvan ja muokattavaksi sopivan vaikkapa H&M:ltä tai Cubukselta.

Kerää koristeet kasaan

Parasta jouluneuleen koristelussa on, ettei siinä voi oikeastaan epäonnistua – koska mitään tarkkaa kaavaa lopputulosta varten ei ole olemassa! Ei muuta kuin sopivia koristeita etsimään! Joulukoristeiden alennusmyynnit alkavat melko varhain, joten   neuleeseen sopivien koristeiden löytämisen ei pitäisi tuottaa ongelmia. Kokeile kaikkea kankaisista lumiukoista joulupalloihin tai jopa välkkyviin jouluvaloihin. Sopivia koristeita löytyy myös kaikenlaisista koriste-esineiden kaupoista.

Koristeet kiinni ompelutarvikkeilla

Oman “ruman jouluneuleen” toteuttaminen ei vaadi hirveitä valmiuksia, mutta joitakin tarvikkeita on syytä omistaa. Tavallisesti koristeiden kiinnitykseen käytetään ompeluneulaa, lankaa, liimaa ja ehkä muutamaa nuppineulaa. Työn tarkkuus määräytyy pitkälti taitotasosi ja kärsivällisyytesi mukaan. Kun sinulla on kaikki tarvittava, suosittelemme että koeajat sommitelman ennen liimaan tarttumista. Varmista siis elementtien asettelu ja tarkista koko suunnitelma läpi ennen kiinnitystyön aloittamista – usko pois, parempi katsoa kuin katua.

Viimeinen silaus …

Olet ommellut kaikki osaset kiinni, ja hupsistatupsista, jouluneuleesi näyttää juuri siltä kuin ajattelitkin! Mutta puuttuuko siitä vielä jotain lisäkivaa… ? Erottautuaksesi massasta voit kiinnittää neuleeseen pienet LED-valot. Voit tehdä näin kääntämällä neuleen nurinpäin ja merkitsemällä kohdat, joista haluat valojen pilkistävän. Veitsenterällä voit tehdä pienet reiät, joihin valot tulevat. Kun olet saanut polttimot paikoilleen, varmista niiden pysyminen pienellä liimailulla aukkojen ympärillä.

Ja näin sinulla ei ole pelkästään omatekoinen ja uniikki jouluneule, vaan myös melkoinen huomion kerääjä missä tahansa juhlissa. Onnea matkaan!


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post