Saako kesällä fiilistellä joulua?

Monenlaisia kysymyksiä joulunviettoon liittyen on kuultu, mutta joulun fiilistely kesällä on kieltämättä erikoisimmasta päästä. Vaikka jouluna laulun sanoin pohditaankin, ”onkos tullut kesä nyt talven keskelle”, pysyvät koristeet yleensä tiukasti kaapissa kesän ajan. Joulu harvemmin pöllähtää kesän keskelle, varsin ymmärrettävistä syistä.

Hieman tähän liittyen on jossain joku joskus pohtinut, milloin jouluneuletta voi käyttää. Yleisesti ottaen vastauksissa sopiva aloitusaika hahmottuu pikkujoulukauden mukaan. Sekin on tietysti liukuva käsite, mutta ainakaan vielä vastaan ei ole tullut tietoja sesongin aikaistumisesta juhannuksenvieton tuntumaan. Ja tästähän päästäänkin pohtimaan, voisiko kylmä juhannus oikeuttaa käyttämään lämmintä ja muhkeaa neuletta. Kysymys onkin ajankohtainen, sillä täksi juhannukseksi on lopulta kaikkien helteiden jälkeen povattu melkoisen kesätöntä keliä.

joulu

Käytännöllisyys voisi helposti ainakin neuleen kohdalla puhua sen puolesta, että joulua voisi kesän puolellekin ujuttaa, mutta tämän lisäksi on muistettava, että meitä on moneen junaan. Keskuudestamme löytyy monia, jotka aivan tosissaan laskevat päiviä jouluun myös kesällä. Joulufanitus on todellinen ilmiö. Hankalaa siitä tekee vain se, että kaikki jouluinen keskittyy – no, jouluun. Miten joulufani voisi ilmaista itseään kesällä? Siinäpä pulma!

Loisteliain tosielämän esimerkki kesän jouluisista hetkistä on lähes kaikkien tuntema Mariah Careyn laulama kappale All I Want for Christmas Is You. Tiesitkö, että se on itse asiassa äänitetty kesällä? Kyllä, luit oikein. Sen lisäksi, että laulu kirjoitettiin varttitunnissa, Mariah Carey todella loihti jouluiset puitteet päästäkseen tunnelmaan elokuisessa New Yorkissa, jossa kappaleen lauluraita äänitettiin vuonna 1994. Tarina kertoo, että studioon hankittiin koristeeksi valoja ja jopa joulukuusi. Luntakin oli tarkoitus järjestää, mutta niin pitkälle ei koskaan tiettävästi menty. All I Want for Christmas Is You on jäänyt elämään yhtenä kaikkien aikojen joululauluista.

Sitä, pukeutuiko Mariah Carey jouluneuleeseen tunnelman luomiseksi, ei tiedetä, mutta jos kerran hän laittoi studioon täydellisen joulun, voi selvästi olla joitain tilanteita, joissa kesäinen jouluilu on täysin hyväksyttävää. Tähän verraten ei kyllä ole moitteen sijaa, jos juhannuksena päälle päätyy jouluneule. Ja toisaalta, voihan äkkiseltään ajatellen nurinkurisesta ajoituksesta luoda vaikka kaveriporukan kesäisen istujaisillan teeman: hipsteristi jouluneule päälle keskellä kesää! Okei, nyt aletaan olla niillä rajoilla, meneekö jouluharrastaminen jo pahasti yli, joten ei aiheesta tämän enempää!


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post