Sano se kukkasin

Joulu ansaitsee arvoisensa koristeet, joista tällä kertaa paikkansa valokeilassa saavat joulun kukat. Oletko istutusten ja kimppujen vanha konkari? Mikäli et, poimi tästä jouluiset vinkit mukaasi, ja tuo ne kotiisi tai vie jollekulle, jota haluat juuri joulun kunniaksi huomioida. Kukkaset kuuluvat jouluun, eikä kyse ole lainkaan turhasta somisteesta – vaan olennaista tunnelman luojasta!

Blogissamme on käsitelty joulun koristeita monesta näkökulmasta, ja monenlaiset hienoudet ovatkin kerrassaan sopivia juhlapyhien höysteitä. Yksi parhaista on kuitenkin jäänyt nimeämättä, ja kyseessä ovat tietenkin joulun kukat! Nyt iskemme kätemme kimppuun, ja tuomme luettavaksesi parhaat joulukukkavinkit, joilla jouluintoilun aloittelijakin pääsee vauhtiin. Viritä siis aistisi joulun huumaaviin väreihin ja tuoksuihin.

Joulutähti

Joulun ehdoton klassikko kukkasissa on tietenkin joulutähti. Kyseessä onkin kaikin puolin hyvä hankinta, sillä kaunis tähti on pitkäikäinen. Sitä kelpaa ihastella pitkään, kun vain huolehtii siitä haalealla vedellä kastellen. Liika on tietysti liikaa, joten multa saa välillä kuivahtaakin. Joulutähti itsessään on Meksikosta tullut kukka, jota nykyisin on tarjolla monessa koossa ja erilaisissa väreissä. Alkujaan joulutähti on tullut kirkkaanpunaisena ja valkeana. Ulkoilmasta kasvi ei kuitenkaan talviaikaan varsinaisesti nauti. Sille tarpeen ovat yli 10 lämpöasteen olosuhteet, ja ulkona tapahtuvissa kuljetuksissakin kukka kannattaa vuorata vaikkapa sanomalehdin ja käärepaperein.

Hyasintti

Hyasintti on tuoksustaan tunnettu kasvi. Tuoksu liitetäänkin usein jouluun, ja hyasintti on vakiinnuttanut paikkansa sesongin koristekasvina. Myös hyasinttien väreistä löytyy! Hauskasti vaihtelu kutkuttaa samalla hajuaistia, sillä eriväristen kukkien tuoksut vaihtelevat! Sinisen sanotaan tarjoavan tuoksuista voimakkaimman, ja tämä saattaakin olla toisten mielestä liikaa. Kaikki eivät haluakaan tuoksultaan vahvimpia hyasintteja sisätiloihin, mikä on aivan ymmärrettävää. Toisaalta, osalle joulun ystävistä juuri väkevimmät hyasintit ovat se juttu. Siispä valitsemaan omien mieltymysten mukaan!

Ritarinkukka

Ritarinkukasta saa helppohoitoisen joulukoristeen. Sama kasvi tunnetaan toisinaan myös amarylliksena, vaikka kyseessä onkin kaksi eri kasvia. Molemmille sopivat erinomaisesti hieman viileämmät olot, eikä kumpikaan ole tunnettu vesisyöppönä. Liraus multaan riittää. Samalla kyse on oikein näyttävistä joulukukista, joten vähälle vaivalle tarjolla on reilusti vastinetta!

Kielo

Upean joulukukan saa myös kielosta, jolla on suorastaan historialliset juuret. Kyse on tietenkin kansalliskukastamme, mutta sen lisäksi kielo on myös palvellut suosittuna joulukukkana 1800-luvun suomalaiskodeissa. Sopiva tasainen viileä ympäristö on kielolle varsin optimaalinen. Muistathan, että kaikesta kauneudestaan huolimatta kielo on myös myrkyllinen. Lasten ja lemmikkien ulottuvilta se on syytä piilottaa.

Näiden lisäksi joulun kukkavalikoimaa voi ja kannattaa toki laajentaa rohkeasti kokeillen. Joulusta on lupa tehdä oman näköisensä, ja se pätee kaikkiin koristeisiin! Rohkeasti somistamaan, kunhan et sentään yritä pukea kaktusta jouluneuleeseen.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post