Sopivasti joulusiivousta

Joulu on tarkoitettu nautittavaksi, yksin tai yhdessä – ja miten ikinä tahtookaan. Tästä huolimatta puhutaan aivan liian usein joulustressistä. Sitä ja sen torjuntaa on blogissamme käsitelty aiemminkin, mutta nyt pureudutaan yhteen perinteeseen, joka aiheuttaa harmaita hiuksia aivan turhan helposti. Joulusiivous! Hui, mitäs nyt tehdään?

Joulusiivous on osa monien kotien jouluperinteitä. Joissain tapauksissa se voi olla yksi ohjelmanumero monien joukossa, toisaalla siitä tahtoo muodostua lähes ylitsepääsemätön haaste, johon tarttumisen välttäisi mieluiten kokonaan. Keskustellaan siis hetki siitä, miten joulusiivouksesta selviää helpoiten, jos tilanne lähentelee jälkimmäistä. Motivaatio on kadoksissa, kello käy, päivät kuluvat ja joulu lähestyy. Mikä siis avuksi?

Joulusiivouksessakin kannattaa ottaa pieni itsetutkiskelun hetki, sillä toiset meistä ovat tyylipuhtaita joukkuepelaajia ja toiset kovan luokan itsenäisiä tekijöitä. Joulusiivouksen kohdalla tämä tarkoittaa yksinkertaisestikin sitä, että siivousseura on valittava omien mieltymysten mukaan. Jos olet tiimipelaaja, nappaat siivoukseen tietysti mukaan kumppanisi, perheesi tai ystäväsi. Heitä voi sitten tietysti lahjoa avusta, mutta siivoukset voi myös yhdistää vaikka kaverin kanssa siten, että poikkeat myös hänen apuvoimanaan. Jos vastaavasti olet itsenäinen tekijä, pyri toteuttamaan joulusiivous parhaassa seurassa – itseksesi!

joulukynttilät

Myös tavoitteet kannattaa suosiolla suhteuttaa tilanteeseen. Mikäli aikaa on rajallisesti ja mieli laukkaa jo joulun löhöilyä kohti, tulee asunnon täysrymsteeraus suosiolla unohtaa. Joulusiivous voi tarkoittaa myös sitä, että piilotetaan rojut kaappiin, imuroidaan ja ryhdytään joulunviettoon enempiä murehtimatta. Suunnitelmallisuus on kannattavaa myös siitä näkökulmasta, että työmäärä pysyy järkevänä ja tarkoituksenmukaisena. Laput silmillä ja hiki hatussa siivousta läpi viedessä kokonaiskuva voi karata, ja seuraavaksi askarrellaankin tunteja joidenkin pienten yksityiskohtien parissa. Sekään ei välttämättä ole tarkoitus!

Muista myös palkita itsesi. Minkään työmaan ei ole tarkoitus vain jatkua ja jatkua, vaan jossain kohtaa työ todetaan valmiiksi. Tilkka viiniä? Mikä ettei. Suklaata? No onhan nyt joulu! Joulumusiikki soimaan ja jouluneule ylle? Nyt puhutaan asiaa. Sopiva määrä siivousta tuottaa suurimman ilon, ja sitä ei saa jättää käyttämättä. Puhtaaseen kotiin onkin mukava tuoda kuusi tai koristeet. Puunataan siis kohtuudella ja vältetään joulustressi!


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post