Tekemistä lumettomaan jouluun

Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan? Siinäpä pähkinä, joka joululaulussakin tunnustetaan. Tällä kertaa pohditaan, mitä tehdä, jos unelmien puuterilumijoulun sijaan maa jää paljaaksi, eikä lumiukkoja pääse tekemään lainkaan.

Kokosimme koko joukon aktiviteetteja, joista ammenta tekemistä joulun hetkiin silloin, kun lumikinosten sijaan maa paistaa paljaana. Joulumielen loihtiminen ei kuitenkaan ole tällöinkään mahdotonta, ja sisätiloissa iloa voidaan repiä monin tavoin ulkoilman säätiloista riippumatta. Näitä konsteja saa kokeilla kotioloissa!

Tuplaa valot

Pohjolassa talvi on luonnostaan pimeä. Tätä olennaisesti vähentää tietysti kiteinä kimalteleva lumipeite, joka vie suurimman synkkyyden mennessään, mutta aina sitä ei saada. Lumeton talvi on tuplasti pimeämpi talvi. Ei hätää, tilannetta voi onneksi kompensoida koristein. Kaikista vuoden hetkistä joulu on se aika, jolloin överikin koristevalaistus on sallittua ja suotavaa. Kaksinkertaisilla jouluvaloilla pimeyden määrä puolittuu ja riemu kasvaa. Lumeton joulu tarkoittaa siis lupaa kokeilla ja soveltaa! Sähköisten jouluvalojen lisäksi lämpimään juhlatunnelmaan johdattavat koristeelliset kynttilät, kuinkas muutenkaan. Muistathan paloturvallisen joulunvieton.

Kortit ja lautapelit esiin

Lautapelit saattavat kuulua lapsuuden jouluihisi, mutta vaikka ne eivät olisikaan tuttuja, voi niihin tarttua myös uutena pelaajana. Lautapelit eivät suinkaan ole kadonneet digitaalisen maailman tieltä, vaan uusia kehitetään jatkuvasti – ja vanhat klassikot löytyvät edelleen hyllyistä! Joulun pyhät kuluvat mukavasti kisaillen ja pelaillen, oli seurueena sitten joukko aikuisia ystäviä tai rakkain perheesi. Pelien kanssa kannattaa toki tehdä hyviä valintoja. Esimerkiksi Afrikan tähti saattaa olla reippaasti sovinnaisempi peli kuin Monopoli, jossa kilpa voi edetä turhankin vakavaksi. Lautapelien lisäksi lipastojen uumenista tai lähimmältä huoltoasemalta voi löytää vanhat kunnon pelikortit. Ristiseiska on hyvä esimerkki taktikointia edellyttävästä korttipelistä, jonka parissa menee mukavasti ilta jos toinenkin!

chess

Leffailtojen juhlaa

Lumeton joulu tarkoittaa tietysti sitä, että lumienkelien tekeminen yhdessä sydänkäpysesi kanssa menee kaikin puolin hankalaksi toteuttaa. Myös rusettiluistelu lammen päällä jää väliin, joten yhteistä tekemistä on etsittävä muualta. Eikö juuri tuolloin ole kaikkien aikojen tilaisuus katsoa rästiin jääneet sarjat ja elokuvat? Todellakin! Ota murusi kainaloon ja laita haluamasi suoratoistopalvelu pyörimään! Jo pelkästään jouluelokuvista löytyy katsottavaa vaikka koko välipäivien ajaksi! Ehdoton klassikko on esimerkiksi Lumiukko-piirretty, ja esimerkiksi ysäribuumiin voi sukeltaa alkuperäisten Yksin kotona -leffojen myötä. Mukavia hetkiä sohvalla!

Pöytäjääkiekkotaidot huippuunsa

Joulun pyhät voi myös käyttää uutta oppien ja vanhaa kerraten, mutta raskaan asiasisällön sijaan näppäryyttään ja nokkeluuttaan pystyy soveltamaan johonkin hauskaan ja vähemmän hyödylliseen. Tai no, eiväthän mestarilliset taidot pöytäjääkiekossa aivan turhia voi olla, jos niillä kykenee rökittämään kaverinsa kerta toisensa jälkeen. Nappaa siis kiinni ohjaksista, ja ryhdy hiomaan pöytälätkän kuvioita heti joulun vapaiden alkaessa. Uuden vuoden aikaan olet jo sen tasoinen mestari, että ulkomaiset liigat kutsuvat.

Piilosille

Kuurupiilo on vanha hyvä seuraleikki, joka on itse asiassa yllättävän hauskaa aikuisenakin. Tästähän ovat todistaneet viime vuosien uutiset, joiden mukaan kaveriporukat ovat ryhtyneet piilosille huonekalutavarataloissa. Niin pitkälle ei tule mennä, sillä moisesta joutuu samojen lähteiden mukaan ongelmiin, mutta luovuutta voi edelleen harjoittaa kotona. Vaikeustaso tietenkin kasvaa, sillä varttuneen on reilusti vaikeampi piilottaa itsensä etsijän katseilta. Mikäli itsensä piilottaminen ei ota onnistuakseen, voi tästä sujuvasti siirtyä joulun herkkujen pariin, ja piilottaa niitä vatsaansa. Se ainakin onnistuu! Eikä pieni vatsan pullotuskaan haittaa, sillä senkin voi piilottaa muhkean jouluneuleen alle, kuinkas muutenkaan.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post