“Ugly Christmas Sweater”

Määritelmä “ugly christmas sweater” kattaa kaikki jouluteemaiset neuleet, joita voi luonnehtia karuiksi, rumiksi, epämääräisiksi tai ylipäätään mauttomiksi. Se, mikä lopulta on mautonta, on tietenkin makuasia (ba-dum-tss!), mutta yleisesti ottaen suurin osa on sitä mieltä, että mitä enemmän koristeita ja jouluaiheita kuosissa on kuvattu, sitä rumempi kokonaisuus on.

Emme saa koskaan tietää, kuka keksi pukea päälleen ruman jouluneuleen maailman ensimmäistä kertaa, mutta neulepuserot ovat vanha keksintö, ja jouluneuleitakin on ollut olemassa vaikka kuinka pitkään.

Voidaan hyvin olettaa, että neuleiden ei alun perin ollut tarkoitus olla rumia. Kyse on vain muodin muuttumisesta, minkä vuoksi tyyli ei nykyisin näyttäydy kauneimmassa mahdollisessa valossa. Mutta juuri sehän tekee neuleista siistin ilmiön.

Kuka keksi kauheuden?

Urban Dictionary kertoo, että nimityksellä “Cosby-neule” tarkoitetaan ylikokoista, rumaa neuletta, jonka värit tai kuviot eivät tuota kovin onnistunutta ulkoasua – nimi annettu näyttelijä Bill Cosbyn mukaan, joka käytti juuri tällaisia neuleita sitcom-sarjassaan “The Cosby Show”. Saman lähteen mukaan juuri kyseiset neuleet ovat rumien jouluneuleiden muoti-ilmiön syntyhistoria pähkinänkuoressa.

TV-sarjan neuleet olivat Koos Van Den Akkerin suunnittelemia Hän on New York -lähtöinen suunnittelija, joka on tunnettu villeistä kollaaseistaan.

Sen enempää Koos kuin Cosby eivät ole halunneet kunniaa rumien jouluneuleiden ilmiön käynnistämisestä.


You may also like

Näytä kaikki
Example blog post
Example blog post
Example blog post